Blowerdoortest

Luchtdichtheid
Luchtdichtheid is een begrip dat de laatste jaren niet meer weg te denken is als we spreken over moderne (ver)bouwtechnieken. Heden vandaag moet een woning luchtdicht zijn.

Blowerdoortest bij een bestaande woning
De beste screening voor een bestaande woning is een blowerdoortest (type B) gecombineerd met een infraroodscan. Bij deze test wordt de woning in onderdruk gezet. Tijdens deze onderdrukfase wordt de woning gescand met een infraroodcamera. Aangezien (door de onderdruk) de lucht binnen gezogen wordt, kunnen ook de verborgen spleten en kieren duidelijk in beeld gebracht worden.

Blowerdoortest bij een nieuwbouwwoning

Enerzijds kan deze test (type B) uitgevoerd worden op het moment dat de woning winddicht is, voor de afwerkingsfase. Op deze manier kunnen aanwezige gebreken tijdig opgespoord en eventueel opgelost worden. De resultaten van een type B meting worden NIET aanvaard in de EPB berekening.
Anderzijds kan deze test (type A) uitgevoerd worden na de afwerkingsfase. De resultaten van deze meting zijn bedoeld om in te geven bij de EPB berekening. Het uitvoeren en ingeven van deze (geijkte) test
kan tot 8 E-peilpunten opleveren!

"Indien een gebouw 15% luchtdichter gemaakt wordt, zal 10% minder energie verbruikt worden."

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte.

_DSC0005 _DSC0003 _DSC0006